Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

tiistai 11. elokuuta 2015

KitchenAid Artisan -Leipojan pikkuapulainen


Kuten jo olen aiemmin maininnut en juurikaan ole impulsiivinen ostaja vaan ajatus jonkin esineen hankinnasta itää mielessäni yleensä pidempään. Niinpä yleiskoneen hankintakaan ei ollut poikkeus. Jokunen vuosi sitten mieleni teki hankkia KitchenAidin yleiskone ja lopulta teinkin päätöksen, että juuri tämä kone meille muuttaa. Värin valinta vain tuntui kovin vaikealta ja luonnollisesti odottelin myös jotain hyvää tarjousta. Yleiskoneen hankinnassa pitää toki miettiä aina käyttöä eli mitä koneelta odotetaan: mihin käyttöön se tulee ja mitä sillä on tarkoitus tehdä. Meillä oli entuudestaan hankittuna jo KitchenAidin blenderi, joten nyt tarvitsin koneen, jolla voin tehdä pulla- ja kakkutaikinat ja vatkata kermat ja täytteet.

Etsin ja lueskelin myös paljon arvosteluja eri koneista, mutta en vain päässyt yli mieliteostani saati, että olisin päätynyt hankkimaan jonkin muun yleiskoneen. Pakkohan se on myöntää, että yksi suuri syy koneen hankintaan oli myös sen ulkonäkö. Meillä ei keittiössä ollut mitään kaappipaikkaa koneelle, joten se saisi olla koko ajan esillä ja kukapa nyt tuollaisen koneen kaappiin haluaisi edes piilottaa! Koska se värin valinta oli niin hankalaa hain miehen suostumuksen hankinnalle antamalla hänen päättää värin. Niin meille valikoitui musta kone (mainittakoon, että blenderi on siis punainen ja mielestäni nämä sopivat kyllä ihan kivasti yhteen).



Olen ollut hankintaan enemmän kuin tyytyväinen. Joka kerta, kun olen konetta käyttänyt olen vain todennut itsekseni, että olipa hyvä hankinta. (Toisaalta pulla- ja kakkutaikinan sekoittaa varmasti yhtä hyvin moni muukin kone). Minulla ei ole aiemmin ollut yleiskonetta, joten en voi verrata konettani muihin, mutta omasta mielestäni kone on ollut ainakin helppokäyttöinen, kulho on tilava ja tehoa löytyy. Miinusta on pakko antaa siitä, että vispiläosa on alumiinia, joten sitä ei kannata tiskata koneessa. Olen kyllä tiskannut aina kulhonkin käsin ja kuivannut myös heti, jolloin se on pysynyt kauniinpana. Pakko myöntää, että olen kuitenkin kaivannut pilkkovaa terää helpottamaan esim. murotaikinan tekemistä sekä raastimia juuresraasteiden tekoon, joten kun sellainen kone alennusmyynneissä tuli vastaan niin olihan sellainen pakko ostaa (kun niin halvalla sain! Joten kyllä sitä impulsiivistakin ostamista joskus tapahtuu! :-) ), mutta siitä juttua toisella kertaa. Lisäosana Artisaniin on tullut hankittua jäätelökulho, jolla olen pariin otteeseen tehnytkin jäätelöä, mutta nyt kulho on ollut kaapissa jo jonkin aikaa. Ehkä olisi syytä kaivaa se sieltä esiin ja tekaista taas jotain hyvää silläkin.

Tällä hetkellä meillä suunnitellaan keittiöremonttia ja  suunnittelussa olen ottanut huomioon, että molemmille koneelle pitää saada oma hyvä paikkansa. Mielestäni kodinkoneissa on tärkeää, että ne ovat helposti saatavilla. Silloin niitä tulee myös käytettyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti