Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

perjantai 21. marraskuuta 2014

Nopea suklaakakku vieraille -tai vain omaksi iloksi!




Kakkuhammasta kolottaa...jotain on saatava ja nopeasti!

Niinpä kaivoin esiin Tupperwaren mikrokannun ja tekaisin pienen suklaakakun. Täytyy sanoa, että pisteet loistavalle idealle, kuka ikinä joskus keksinytkään tämän. Olen kuullut, että tämän voisi tehdä jossain muussakin kestävässä astiassa eli pakko ei ole omistaa juuri kyseistä kulhoa, mutta itselläni ei ole muista kokemusta. Kannu ei ole kyllä kovin suurella käytöllä meillä ollut, mutta leivonnassa aina satunnaisesti.

Tässä kuitenkin ohje tälle nopealle suklaakakulle (itse tein pikkuversion, mutta ohjeen tuplaamalla saa sopivan litran kokoiseen Micro Plus kannuun:

100g voita, sulatetaan kannussa
lisätään joukkoon: 
0,7dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta 
0,5tl leivinjauhetta
1 kananmuna (isoon kakkuun 3 munaa)

Sekoita kaikki aineet sekaisin kannussa ja laita mikroon kypsymään täydellä teholla reilu 5min ilman kantta. Ota mikrosta ja anna kakun levätä kannen alla vähän aikaa ja kumoa sitten lautaselle ja eikun syömään.

Joskus löysin netistä toisenkin suklaakakun ohjeen, jonka pitäisi sopia tähän kannuun. Kirjoittelin sen ylös, mutta en ole vielä testannut. Ehkä tätä kannua voisi tosiaan kokeilla käyttää vähän enemmän...

Tässä siis vielä toinen suklaakakkuohje:
80 g tummaa suklaata
1 rkl vettä
80g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa, voi ja vesi mikrossa. Sekoita välillä, ettei suklaa pääse palamaan ja sulaa tasaisesti. Vatkaa muna ja sokeri kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauhoseos. Lisää lopuksi sulatettu suklaa koko ajan sekoittaen. Kaada taikina Micro Plus kannuun ja paista n. 5min täydellä teholla ilman kantta. Anna kakun levätä ja jäähtyä hetken ennen kumoamista lautaselle.

Onko muita hyviä vinkkejä tai reseptejä kannun käyttöön?

2 kommenttia:

  1. Ensimmäisestä ohjeesta taitaa puuttua jauhot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä huomiosta! :-) Todellakin, jauhot oli tippuneet jonnekin matkan varrelle! Nyt on korjattu eli ei kun leipomaan!

      Poista