Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Uusi sähkövatkain

Jokin aika sitten vanha sähkövatkaimeni, 17 vuotta hyvin palvellut Philips CreaMix, alkoi oikuttelemaan eli käytännössä en saanut sitä enää sammumaan kuin irrottamalla johdon seinästä. Voin sanoa, että muutama ärräpää ehti päästä, kun kytkin vatkaimen seinään enkä muistanut, että vispilät lähtee heti pyörimään, joten kyllähän tässä pientä vaaranpaikkaakin oli. Edessä oli siis uuden vatkaimen hankinta.


Olen tilannut jo joitain vuosia Kuluttaja-lehteä ja numerossa 3/2015 oli testattu 18 sähkövatkainta. Perehdyin artikkeliin ja lisäksi lueskelin eri foorumeissa kokemuksia vatkaimista. Olin jokseenkin yllättynyt, miten paljon eroja vatkaimissa oli, joten jos leipoo/vatkaa paljon, suosittelen kyllä perehtymään eri merkkeihin ja malleihin. Kuluttaja-lehden testivoittaja oli Bosch MFQ4020 ja Kenwoodin vatkain oli sijalla kolme.

Lopulta päädyin hankkimaan monien suositteleman ja kehuman Kenwoodin KMixin. Vatkain maksaa lähes joka paikassa n.100 euroa, joten hieman mietitytti, onko kone hintansa arvoinen. Mietin, ottaisinko jonkin räyhäkän värin, koska vatkainta saa tosi monissa kivoissa väreissä, mutta päädyin lopulta valitsemaan perusvalkoisen.

Painavahan tämä on! Entinen vatkaimeni painoi vatkaimien kanssa n.1,03kg ja Kenwood painaa n.1,55kg. Mutta käsi tottuu ja onhan tuo vatkauskokemus ihan erilainen tämän koneen kanssa! Kone on huomattavasti hiljaisempi ja tehoja on hurjasti enemmän. Kädensijasta saa hyvän otteen ja koneen käyttö on vaivatonta. Ja tämä todellakin vatkaa niin paljon nopeammin ja tehokkaammin kuin vanha. Nauratti ihan jo itseäkin, että miten sitä voikaan ihminen innostua näin paljon uudesta vatkaimesta! Mutta, kun ei ole muusta tiennyt niin mikäs sitä on ollut vanhalla vatkailla, kun ihan kelpo peli on kuitenkin ollut. Nyt olen myyty ja innolla odotan jokaista vatkaushetkeä: kannatti siis hankkia!



PS Niin ja cookies -leivontahaasteeni jatkuu jälleen puolen vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa vuorossa olivat suklaa-suolahiutalecookiet. Voit seurata haasteen etenemistä tästä.

2 kommenttia:

  1. Minulla on lähiaikoina hajonnut sekä sauvasekoitin että sähkövatkain. Hätäpäissäni hain marketista tilalle vain jotkut. Olisi kannattanut vähän syventyä aiheeseen. Halvalla ei saa hyvää. Etenkin uusi sauvasekoitin on ihan susi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! Kun paljon tekee niin tuo kyllä ärsyttää jos uusi peli ei pelitäkään kunnolla! Sauvasekoittimista varmasti on myös vertailu olemassa, joten voin kaivella, jos tarvitset vinkkiä uuden hankintaan. En tiedä millaisen hankit (ja mitä maksoi eli maksaako vaivaa luopua..), mutta kirpparilla siitäkin voi päästä eroon (esim. käsityöihmiset tarvitsevat sauvasekoittimia välillä askartelukäyttöön) :-)

      Poista