Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

maanantai 9. toukokuuta 2016

Leikkimökki


Tytöt saivat viime elokuussa mummulta ja vaarilta lahjaksi leikkimökin. Ensimmäinen kausi jäi siis leikeiltään hieman lyhyeksi, mutta nyt päästiin aloittamaan leikkimökki kausi heti, kun kevät tässä alkoi näyttää merkkejään. Talon hankintaan en vaikuttanut, kun se tuli lahjaksi, mutta maalit valitsin ja vaari maalasi (minä ja mieheni hieman avustimme).

Kävin rautakaupassa tutustumassa maaleihin ja päädyin valitsemaan suosituksesta sisämaaliksi Tikkurilan Vinhan. Seinät ja katto maalattiin valkoisiksi ja lattiaan tuli Valtti Akvacolor (sävy Lumi). Ulkopintaan tuli sama Vinha niin, että ikkunan pielet, räystäät, terassi ja ovi tuli valkoiseksi ja ulkoseinät tumman harmaiksi (sävy 567X). Ajatuksena oli, että leikkimökki sulautuisi sujuvasti ympäristöönsä ja olisi rakenteiltaan neutraalin värinen, että sisustamisessa voisi leikkiä paremmin väreillä.



Sisustusmielikuvat ovat vielä hieman sekavia. Toisaalta haluaisin jotain hempeää ja romanttista ja kuitenkin jotain väriäkin olisi kiva olla. Kalustehaaveissa on enemmän juttuja kuin mitä mökkiin mahtuu, joten täytyy hieman miettiä, mitä sinne oikeasti on parasta sijoittaa. Mummu hankki jo Brion punaisen hellan ja Ikeasta lähti mukaan pöytä ja tuolit. Matto löytyi erään halpaketjun kaupasta ja yksittäisiä juttuja on tarttunut mukaan milloin mistäkin kaupasta. Verhot ompelin itse. Hankin kahta eri kangasta ja esikoinen sai valita kummasta verhot tehdään. Yllättäen valinta oli aika hempeä ja vaalea, kukallinen kangas.

Ensimmäisiä hankintoja, että päästiin leikin alkuun
Mökkiin kannettiin myös tyynyjä, koska niiden päällä on aikuisenkin kiva istuskella ja tyynyistä voivat lapset rakennella mukavia pehmeitä nurkkauksia leikkeihin. Hyödynsin vanhat normaalikokoiset (50x60) tyynyt: sulloin täytteet tiiviimmin toiseen päähän ja lyhensin tyynyjä n.10 cm ja sain näin 50x50 kokoisia tyynyjä. Tämän jälkeen ostin edullisia tyynynpäällisiä (nekin siis 50x60) ja tuunasin ne samaan kokoon. Helppoa ja halpaa ja kaikki pestäviä, joten ei haittaa vaikka leikeissä hieman likaantuvat.

Näin mielikuvissani lippuviirin roikkumassa katossa, joten sellainen on myös "to do" -listalla.

Tyttöjen toinen paappa harrastaa puutöitä, joten tilasimme häneltä mökkiin penkin, joka pitäisi vielä maalata valkoiseksi. Penkin pehmustetyynyt löytyi Ikeasta tai oikeastaan hankin toisetkin tyynyt Jyskistä, mutta ne jäivät toistaiseksi sisälle taloon. Tämä penkki kestää myös aikuisen, joten siinä on hyvä istuskella mehukesteistä nauttien.

Lupasin esikoiselle, että pidetään mökissä mehukestit ja kesäkauden avajaiset, kun saadaan mökki kuntoon, joten pakkohan lupaus on lunastaa. Palaan tähän vähän myöhemmin ja laitan lisää kuvia tämän kesän mökkikaudesta.

2 kommenttia: