Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

tiistai 28. lokakuuta 2014

Makuuhuone remontin keskellä


Nyt vähän remontti postausta eli mitäs tässä onkaan viimeisten kuukausien aikana tehty? No, paljon purkutöitä ainakin. Uudet pohjakuvat valmistuivat kesän alussa ja täytyy todeta, että ihan tyytyväinen olen. Rakennusarkkitehtimme osasi ehdottaa ihan hyviä juttuja ja yhdessä saatiin hiottua pohjat -ainakin paperilla- toimiviksi. Heinäkuussa lomien aikana tehtiin purkutöitä oikein kunnolla. Purkutyöt on siitä kivoja, että niissä ei kovin pahasti voi pieleen mennä ja annetaan sitten ammattilaisten tehdä uuden rakentaminen.

Yksi tehokas päivä ja mies mm. purkasi meidän ja tyttären makuuhuoneiden katot. Katot olivat sellaista neliönmallista "pahvipanelia" olisikohan Halltex-tyyppistä. Levyt on naputeltu kattoon ehkä tuhannella pikkunaulalla. Pakko arvostaa sitä kaveria, joka hommat on joskus 60-luvulla tehnyt! Kyllä siinä on saanut niskalihakset ja käsivarret olla hyvissä voimissa, että on jaksanut noita nauloja nakutella. Tuli tosi hyvä fiilis, kun sai tehdä jotain konkreettista ja ajatella, että tästäkin huoneesta tulee varmasti vielä tosi kiva! Minä auttelin lähinnä naulojen irrotuksessa katosta ja tätä hommaahan siis riitti. Naulat lentelivät lattiaan ja loppujumppana keräsin naulat vielä purkkiin, että on todistusaineistoa nähtävillä, millainen naulasavotta meillä on todellakin ollut.


Koska katot eivät ole olleet ihan suoria, on panelien väliin lisäilty sanomalehtipaloja. Osa oli pientä silppua, mutta joukosta löytyi ihan hyvän kokoisia suikaleita ja jopa sivujakin, joita keräsin talteen. Katsotaan, jos niistä jossain vaiheessa keksisi jotain hauskaa askartelua.


Seinät purettiin myös insuliittilevyjen alla olleelle raakalaudalle. Lattiasta löytyi muovimaton alta vähän mustaa kontaktiliimaa, joten sen poishionta meni asbestitöinä. Kuvassa musta alue jää lähes kokonaan villojen alle piiloon. Nyt olisi siis makuuhuone valmiina odottamassa uusien pintojen rakentamista (ja toki pari muutakin tilaa).

Makuuhuoneeseemme tulee lattiaan tekstiililaatta, johon ihastuin jo edellisen asunnon remontoinnissa. Tekstiililaattoja tunnutaan edelleen pelkäävän Suomessa. Monet uskovat niiden edelleen olevan vain hankalia pölynkerääjiä ja tuovan ongelmia allergiaperheissä. Toisin kuitenkin on, monet tekstiilimatot ovat todella laadukkaita ja sitovat pölyä, jolloin pöly ei pääse nousemaan jokaisen ilmavirran mukana huoneilmaan. Siivokseksi riittää säännöllinen imurointi. Entä likatahrat? Matot kyllä kestävät puhdistusta ja tuoreeltaan monet tahrat saa helposti irti. Jos jotain megavahinkoa kuitenkin tulee niin tässä kohtaa tekstiililaatat ovat mitä mainioin: niistä voi vaihtaa vain sen yhden likaantuneen uuteen laattaan. Meilläkin jäi edellisessä remontissa ylimääräisiä, joita säilytimme juuri tällaisten vahinkojen varalta. Meillä ei ollut tarvetta uutta laattaa vaihtaa, mutta tiedä sitten jos seuraavalla asukkaalla tarve syntyy.... Kokemus on siis ollut sen verran hyvä, että tälläkin kertaa makuuhuoneisiin tulee tekstiililaatat. Laatat on tilauksessa ja toivottu toimitusajankohta on marraskuun lopussa. Lattian väritys tulee olemaan sellaista ruskeaa. Kerron näistä ja asennuksesta myöhemmin lisää.

Kattoon hankittiin ihan perusvalkoista MDF panelia. Ensin katto tietysti koolataan ja vedetään sähköt. Kiviseinät korjausrapataan ja maalataan. Yksi makuuhuoneen seinä voisi olla kiva tapetoida, mutta en ole oikein vielä ehtinyt tapetteja kunnolla katsella, että millainen tuohon voisi tulla. Seiniin tulee näillä näkymin jotain vaaleita tai vaalean ruskeita sävyjä. Olen aika neutraali sisustaja, joten mitään kovin räiskyvää ei ole luvassa.

En kuitenkaan ole mitenkään musta-valkoinen ihminen ja olen aina vähän varonut valkoista, mutta tämä talo jotenkin pyytää minua sisustamaan sen vaaleilla sävyillä. Tiedän, että se on tämän päivän trendi, mutta minulla ei sellaista vaaleaa asuntoa vielä varsinaisesti ole ollut. Edellinenkin keittiö oli tummanruskea ja musta, joten nyt annetaan tilaa vaaleudelle (mutta ei siis täysin valkoisissa merkeissä).

Olen tässä koko remontin ajan koonnut ideavihkoa, jonne keräilen hyviä fiiliskuvia tai ideoita, mitä esineitä tai asioita eri huoneisiin olisi kiva hankkia. Samoin samaan vihkoon olen keräillyt kauppakäynneillä hintatietoja ja tietoja myös mistä mitäkin on hyvä hankkia. Paremminkin olisi "kotityönsä" voinut tehdä, koska nyt tuntuu aika jo loppuvan ja oma kuntokin alkaa näin raskauden lopussa olemaan vähän heikompi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti