Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Maailman paras pannukakku


Ei oikein ole säät suosineet tänä kesänä sitten toukokuun lämpimien kelien (eikä taineet kovin suosia viime vuonnakaan...). Mahdanko edes kehdata tunnustaa, ettei meillä ole vene vieläkään purjehduskunnossa. Tosin lomat vasta alkoivat, joten jospa nyt saataisiin laitettua paikat kuntoon ja jos tuo sääkin lämpenisi piakkoin niin päästäisiin vesille. Kovasti jo tekisi kyllä mieli...

Alku kesä on mennyt kotosalla. Pihahommia olen yrittänyt jonkin verran tehdä ja remonttiakin on kovasti suunniteltu. Heinäkuussa ei kyllä mikään etene minnekään, joten jospa sitten elokuussa saataisiin taas polkaistua hommat kunnolla käyntiin. Nyt olisi varmaan järkevintä tehdä hyvät suunnitelmat ja valita materiaalit, kun kerran lomalla on aikaa kierrellä rautakauppoja ym.

Sadepäiviä ollaan vietetty tyttären kanssa kirjastossa ja sama ajatus on näyttänyt olevan aika monella muullakin, sen verran ruuhkaa on tällaisina päivinä ollut kirjastossa. Päätin tässä aikani  kuluksi ja päivän piristykseksi tehdä pannarin ja kaivoin vanhan hyvän ohjeen reseptivihkoni välistä. Maailman paras pannukakku -ohje se vain aina toimii! Ohje eksyin käsiini ensimmäisen kerran joskus 90-luvun lopulla ja sen jälkeen en muuta ohjetta olekaan käyttänyt silloin harvoin, kun pannaria innostun tekemään. Ohje ei ole mikään salainen ja löytyy kyllä monestakin paikasta netistä, mutta jottei suotta tarvitse lähteä googlailemaan niin tässäpä tämä:



MAAILMAN PARAS PANNUKAKKU

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g voita sulatettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito ja kananmunat. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle ja kaada lopuksi päälle vähän jäähtynyt voisula. Itse teen vielä taikinaan muutaman vedon vispilällä niin voisula levittyy paremmin. Ja sitten uuniin n.200 asteeseen tai vähän yli ja paistetaan noin puoli tuntia.


Ja nyt olis sopivasti valmista, joten kaivetaan vielä hillot kaapista ja eikun syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti