Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Veneen laskua odotellessa



Alle kuukausi veneen laskuun! Jee sille! Odotan jo tosi innolla ensi kesää. Kun vain säät olisivat suotuisat eli tilauksessa ensi kesälle lämpöä ja sopivia tuulia. Ennen kuin päästään pidemmille purjehduksille on edessä kuitenkin veneen korjailua.

Veneemme oli suhteellisen hyvässä kunnossa ostettaessa. Ei kuitenkaan mennyt kauan ennen kuin tajusin, että homma toimii samoin kuin ostettaessa vanhan omakotitalon: remonttia riittää hamaan tulevaisuuteen. Vanha on aina vanha. Aloittelimme uusimaan veneen sisärungon verhoilua viime vuonna ja homma jatkuu taas, kun säät lämpenevät. Tämä on merkittävä parannus, sillä sen lisäksi, että seinät näyttävät nyt kauniin puhtailta niin myös säilytystiloja on mukavampi käyttää, kun vanhat verhoilut eivät repsota. Kaikki kunnia miehelle siitä kovasta työstä, minkä hän teki irrottaessaan noita vanhoja verhoiluja ja liimoja! Oma osuuteni olikin helpompi: tilata uudet verhoilukankaat ja leikata ne mittoihin. Apua ja inspiraatiota tähän hommaan saimme Purjeen viemää –blogista. Kiitokset sinne!

Muutakin hommaa riittää, tosin taitaa jäädä suurin osa miehen murheeksi. Omaa aluettani on enemmän sitten nuo pehmeät materiaalit ja sisustus. Tällä hetkellä eniten taitaa miellyttää Lexingtonin tekstiilit vaikka Gantin kuositkin on tosi ihania. En oikeastaan pidä kovin paljon sinisestä väristä, mutta veneeseen se sopii tumman puun kaveriksi. Minulla on hieman huono värisilmä, joten virheostoksista mainittakoon tässä ensimmäisenä venekesänä veneeseen hankitut vihreät tyynyt. Aika kamalat! Mutta Linumilta löysin tosi hyvän sinistä kangasta, jolla sain tyynyt nopeasti verhoiltua ja virheen korjattua. Veneen verhot kaipaisivat päivitystä, mutta niin kaipaavat myös verhotangotkin. Jos otan verhot pois, luulen että verhotangot hajoavat niin, että nekin täytyy vaihtaa. Tämä korjauskohta ei ole listan kärjessä, joten tässä muistutan itseäni ”älä koske siihen mikä ei ole vielä rikki”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti