Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

torstai 17. huhtikuuta 2014

Terveiset puutarhamessuilta




Puutarhan kasvukausi on vasta alkumetreillä, mutta mikäs sen ihanampaa kuin käydä puutarhamessuilla keräämässä intoa ja inspiraatiota tulevaa kesää varten. Tampereen messukeskuksessa järjestettiin supermessut 11.-13.4.2014 ja yhden hallin valtasi piha- ja puutarha-aiheet. Aika vierähti ihmetellessä erilaisia kasveja ja kuvatessa hyviä ideoita. Erään pienen lavan luona pysähdyin oikein pidemmäksikin aikaa, kun aihe oli niin mielenkiintoinen eli omenapuiden leikkaus. Jonkinlainen peruskäsitys minulla on asiasta ollut ja sen turvin olen puiden kanssa toiminut, mutta nyt kuuntelin taas ihan uudella kiinnostuksella. Meidän pihan omenapuut saivatkin kokea uuden leikkausoperaation heti, kun kotiin pääsin. Uskokaa nyt vain ihmiset, että niitä puita kannattaa leikata, niin ne voivat paremmin ja tuottavat myös runsaamman sadon. Leikkausaika alkaa olla loppusuoralla eli jos meinaat leikata niin leikkaa heti tänään! Karkea ohje: leikkaa kaikki suoraan ylöspäin kasvavat oksat ja alut eli omenapuun oksien on tarkoitus kasvaa vaakaan tai hieman alaspäin, jolloin ne tuottavat myös satoa. Liikaa ei toki kannata leikata jos on vaikkapa vanha puu, jota ei ole koskaan leikattu. Hyviä ohjeita leikkaamiseen löydät vaikkapa täältä.

Messuilla eniten kiinnosti tällä kertaa kasvit. Mukaan tarttui liljoja ja japanilaista ihmekukkaa. Viimeksi mainittu pitäisi olla helppo ja monenlaiseen olosuhteeseen sopeutuva, joten katsotaan, miten käy. Nyt pitäisi vain keksiä näille hyvät paikat ja tietysti pitää vielä vähän odottaa ennen kuin pääsee istutus hommiin. Tarkoituksena oli hankkia myös pioneita, mutta niistä ei ollut sellaista messutarjousta kuin olisin toivonut, joten laitetaan ne tilauslistalle.




Yllä olevalla firmalla oli myynnissä ja esillä aika kivoja muovisia astioita, joita pystyi kiinnittämään magneetilla vaikka jääkaapin oveen. Tällä kertaa en ostoksia tehnyt, mutta jäin miettimään, että nämä voisi kivasti sopia vaikka parvekkeen metalliseen kaiteeseen kukkapurkiksi. Magneetti ainakin oli sen verran jämäkkä, että ei varmaan ihan helpolla irtoa vaikka kukan tuohon laittaisikin. Nettikaupassa näytti olevan myös kaikkea muutakin ihanaa sisustustavaraa. Kunhan päästään remontissa sisustusvaiheeseen, täytyy varmaan palata kurkkaamaan uudelleen noita tuotteita.







Omat yrtti-istutukset ei ole vielä ihan tässä vaiheessa, mutta kyllä tuolta "kasvihuoneesta" jo jotain alkuja näkyy. Ainakin iki-ihanat basilikat näyttää lähteneen hyvin alkuun.

Ja se olisi sitten pääsiäinen... Uutiset lupailivat lämmintä säätä, joten eiköhän se näy tuolla kukkapenkissäkin rikkaruohojen kasvupyrähdyksenä. Kovin suuria odotuksia ei ole, että mitään hienoja vanhoja perennoja penkistä nousisi, mutta ainahan voi iloisesti yllättyä!


Aurinkoista pääsiäistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti