Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pihan suunnittelua aurinkoisessa säässä



Ihanaa, kun kevät tulee! Kädet jo syyhyää päästä pihahommiin, joita toki on jo aloitettukin. Harava on heilunut oikein urakkalla ja pihan puskat ja omenapuut on leikattu. Hommaa uudessa pihassamme riittää moneksi vuodeksi, mutta jotain olisi kiva saada valmiiksi jo tänä vuonna. Suunnitelmissa on pistää ainakin yksi kukkapenkki täysin uusiksi. Katselin jo Viherpeukalon esitettä, jos tilaisin valmiiksi suunnitellut kukkapenkin taimineen. Olisi ihana saada sellainen kokonaisuus, joka kukkisi koko kesän, että aina olisi jotain odotettavaa. Nyt en vain vielä osaa päättää kumpiko se näistä olisi? 

Vaihtoehto 1: "Kesäheinä"


Tässä paketissa olisi mukana seuraavat kasvit: rönsyakankaali, hakoheinä, purppurakeijunkukka, loistosalvia, kuunlilja, tarhakurjenmiekka ja syysleimu. (Tarkemmat tiedot tästä). Tai sitten tämä toinen:


Vaihtoehto 2: "Purppurailta"

Tässä paketissa olisi taas seuraavanlaisia kasveja: arovuokko, harmaa-ajuruoho, verikurjenpolvi, myskimalva, jalokurjenpolvi, syysleimu ja punatähkä. (Tarkemmat tiedot tästä). Ja tuostakin löytyi istutusohjeet pyöreään malliin, joka siis tulee olemaan malli, jota käytän. Ehkä tämä vaihtoehto 2 miellyttää kasveiltaan eniten, mutta pitää vielä vähän miettiä. Kukkapenkki on osan päivästä varjossa ja osaksi paistaa aurinko, joten tämäkin lienee syytä ottaa huomioon. Vähän skeptinen olen tällaisten postimyyntitaimien suhteen, mutta katsotaan jos uskaltaisin tilailla. Saa kertoa, jos on kokemusta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti