Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Focacciaa sadepäivän ratoksi





Sadepäivän ajankuluksi katselin vanhoja tallenteita leivontaohjelmista. Leila leipoo -ohjelmasta sain innostuksen kokeilla focacciaa. Todellakin, en ole koskaan kotona leiponut focacciaa, joten nyt oli korkea aika. Ohje löytyi nopeasti googlen kautta, joten tässä vapaasti suomennettuna ja siten, kun itse tuon leivoin:


Focaccia

1 pss kuivahiivaa (tai 25g tuoretta)
3 dl lämmintä vettä
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
n.1 rkl sormisuolaa tai suolaa myllystä
7 dl vehnäjauhoja

Sekoita lämpimään veteen öljy, hunaja, suola ja lopuksi vehnäjauhot, jonne kuivahiiva on sekoitettu. Sekoita taikinaa hyvin muutama minuutti ja anna kohota lämpimässä paikassa n. puoli tuntia. Kaada ja painele kohotettu taikina oliiviöljyllä hyvin voideltuun uunivuokaan, joka vastaa kooltaan noin puolta uunipellin koosta. Tästä tulee ainakin omaan makuuni sopivan paksuinen leipä. Tai voit vaihtoehtoisesti leikata taikinan kahteen osaan ja levittää uunipellille kaksi pienempää ohuempaa leipää. Anna taikinan vielä kohota vuoassa n. 35 min. Painele tämän jälkeen leivän pintaan haluamasi mausteet esim. tomaatteja, rosmariinia, oliiveja ja reilusti vielä myös oliiviöljyä ja ripaus sormisuolaa. Paista uunissa 220 asteessa noin 20 min tai kunnes on saanut vähän väriä pintaan.

Sen verran herkkua oli, että leipä meinasi tulla syödyksi ennen kuin ehdin kuvan ottaa.
Pitäisi varmaan leipoa leipää useammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti