Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

torstai 21. maaliskuuta 2013

Pääsiäiskakku



Vaikka en leivontablogia tästä tarkoittanutkaan niin jotain herkkuja täällä ajattelin kuitenkin esitellä. Leivontainto yllättää aina välillä, joten tällä kertaa kokeiluun pääsi Valion sivuilta löydetty ohje pääsiäiskakusta. Tein taas jotain pieniä omia lisäyksiä/muutoksia ja samalla aloin miettimään, että milloinkahan viimeksi olen tehnyt jotain niin, että olisin noudattanut reseptiä tarkasti. –Eipä tullut mieleen. Pieni soveltaminen on siis yleensä sallittua. 

Tähän liittyy varmaan sekin, ettei asioita pitäisi ottaa aina niin turhan vakavasti. Valitettavasti siihen tulee syyllistyttyä liian usein, joten voin vain toivoa, että asenne elämään olisi kuin leivontaan ja ruoanlaittoon: rennolla otteella: soveltaa saa ja lopputuloksesta pitäisi voida nauttia!

Pääsiäiskakku

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan mehu (n.0,5dl) ja raastettu kuori
2 dl kookoshiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
200 g maustettua tuorejuustoa (esim. appelsiini)
1 rkl voita sulatettuna
3 rkl tomusokeria
¾ dl appelsiinimehua

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan. Lisää sitruuna, kookoshiutaleet sekä jauhoseos. Kaada voideltuun pyöreään irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n.40 min. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet yhteen ja levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin ananaskirsikoita, kun niitä kaupasta tarttui mukaan.

Ja sitten vain herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti