Vaikka en
leivontablogia tästä tarkoittanutkaan niin jotain herkkuja täällä ajattelin kuitenkin esitellä. Leivontainto yllättää aina välillä,
joten tällä kertaa kokeiluun pääsi Valion sivuilta löydetty ohje
pääsiäiskakusta. Tein taas jotain pieniä omia lisäyksiä/muutoksia ja samalla
aloin miettimään, että milloinkahan viimeksi olen tehnyt jotain niin, että
olisin noudattanut reseptiä tarkasti. –Eipä tullut mieleen. Pieni soveltaminen
on siis yleensä sallittua.
Tähän liittyy varmaan sekin, ettei asioita pitäisi
ottaa aina niin turhan vakavasti. Valitettavasti siihen tulee syyllistyttyä
liian usein, joten voin vain toivoa, että asenne elämään olisi kuin leivontaan
ja ruoanlaittoon: rennolla otteella: soveltaa saa ja lopputuloksesta pitäisi
voida nauttia!
Pääsiäiskakku
200 g voita tai
margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan mehu (n.0,5dl) ja raastettu kuori
2 dl kookoshiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan mehu (n.0,5dl) ja raastettu kuori
2 dl kookoshiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
200 g maustettua tuorejuustoa (esim. appelsiini)
1 rkl voita sulatettuna
3 rkl tomusokeria
¾ dl appelsiinimehua
200 g maustettua tuorejuustoa (esim. appelsiini)
1 rkl voita sulatettuna
3 rkl tomusokeria
¾ dl appelsiinimehua
Vatkaa voi ja
sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan. Lisää sitruuna,
kookoshiutaleet sekä jauhoseos. Kaada voideltuun pyöreään irtopohjavuokaan ja
paista 175 asteessa n.40 min. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet
yhteen ja levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Itse käytin ananaskirsikoita, kun niitä kaupasta tarttui mukaan.
Ja sitten vain herkuttelemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti