Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Donitseja uunissa


Tänä vappuna tuli hankittua taas uusi väline keittiöhommiin: nimittäin donitsipelli. Mietin hankintaa jo viime vuonna, mutta silloin se jäi ja palasi nyt taas vapun tienoilla mieleen. Prismasta löytyi metallinen 12 donitsin pelli, joka lähti mukaan n.10-11€ hinnalla. Sitten etsimään sopivaa reseptiä, joita löytyikin useampi eri blogeista. Valitsin ohjeen hieman sen mukaan, mitä tarvikkeita oli kaapissa. Enkä taaskaan malttanut olla soveltamatta, joten lisäsin näihin vielä makua tuomaan hieman sitruunankuorta ja oikein kiva lisä oli! Kuorrutustakin oli kokeiltava ja kinuskihan se vain on aina niin hyvää, joten tein kuorrutteen Kakkutaikurin ohjeen mukaan. (Tuosta linkistä löytyy muuten myös hyvä rasvassa paistetun donitsin ohje).


Donitsitaikina, jota käytin ei kohonnut aivan niin paljon kuin luulin, joten kolot sai täyttää aika reilusti omasta mielestäni. Toinen havainto oli, että pellillä tehdyt donitsit eivät tietenkään ole tasaisen pyöreitä rinkuloita vaan toinen puoli on tavallaan "tasainen", joten tuo tasainen puoli kannattaa kääntä alaspäin ja kuorruttaa se pyöreämpi puoli.

Nämä tekivät meillä hyvin kauppansa! Mies etenkin tykkäsi, kun eivät olleet niin rasvaisia kuin tavalliset munkit ja donitsit (kalorittomiahan nämä ei tietenkään ole). Rakennetta voisi kuvailla enemmän kakkumaiseksi, mutta ei kuitenkaan kuivaksi ja kuorrutehan vaikuttaa paljon makuun ja näköön.

No, mutta aika oiva hankinta tuo pelli siis. Donitseja meillä tehdään varmasti myös jatkossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti