Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

Vähän purjehdusta ja muita elämän herkkuja

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Ihanaa kukkakaalikeittoa

Hurahdin viime vuonna kukkakaalikeittoon. Meillä syötiin sitä enemmän kuin olen syönyt kukkakaalia koko ikäni. Kokeilin aina vähän erilaisia reseptejä ja sovelsin sen mukaan mitä kaapista löytyi. Vielä on kaalikautta jäljellä, joten kukkakaalia on tarttunut mukaan kaupasta jo muutamaankin kertaan. Iloinen juttu on ollut se, että keitto maistuu hyvin niin miehelle kuin myös esikoiselle. Jokin aika sitten testasin Chef Santerin curry-kukkakaalikeiton ja olipa kyllä hyvää sekin. Tällä kertaa tein tosi helpon keiton kutakuinkin näin:

Kukkakaalikeitto

n.900g kukkakaalia
9 dl vettä
2 luomu kasvisliemikuutiota
1-2 valkosipulinkynttä
ruohosipulia
2,5 dl kolmen juuston kermaa

Pilko kukkakaali kattilaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot sekä pilkottu valkosipuli. Keitä kypsäksi. Lisää kerma ja ruohosipulia maun mukaan. Kuumenna vielä ja soseuta keitto sen jälkeen. Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista maku. ...Ja minä ripautin päälle vielä vähän persiljaakin, kun sitä tuolla yrttilaatikossa vielä kasvaa..

Lisänä maistuu vaikka saaristolaisleipä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti